Gratis verzending vanaf 25,- in NL & BE |

Voor 16.00u besteld, morgen in huis*

0
 • No products in the cart.
 
0
 • No products in the cart.
 
0
 • No products in the cart.
 

Keyless Entry beveiliging

PROTEKX > Kennisbank  > Keyless Entry beveiliging

Keyless Entry beveiliging

Keyless entry komt steeds vaker voor bij autofabrikanten. Keyless entry is een techniek waarbij en draadloze sleutel communiceert met de auto. Zodra je de auto wilt openen en de sleutel dichtbij de auto hebt, opent de auto. Hierdoor is het overbodig om nog op een knopje van je sleutel te drukken of een sleutel in het slot om te draaien.

Deze techniek biedt heel wat gemak, maar gaat ook gepaard met heel wat ongemak. Zo komt het regelmatig voor dat auto’s gestolen worden, zonder dat je het doorhebt. Criminelen dupliceren het signaal van jouw sleutel, waardoor zij eenvoudig de auto kunnen openen en zelfs kunnen wegrijden.

Voertuigcriminelen doen het volgende:

 • 1 crimineel staat bijvoorbeeld voor je huis en scant op sleutelsignalen
 • De andere crimineel staat vlak bij de auto met een kastje.
 • Tussen beide devices van de criminelen wordt het signaal van de sleutel gedupliceerd.
 • Vervolgens rijden de criminelen weg, zonder dat het autoalarm af is gegaan of enige sporen van braak te waarnemen zijn.

Zie onderstaande video om te zien hoe eenvoudig een auto met Keyless Entry / Keyless Go te stelen zijn.

 

 

5 beveiligingstips tegen autodiefstal bij draadloze autosleutels

Nu je hebt gezien hoe eenvoudig een auto met Keyless Go en Keyless Entry te stelen is, geef ik een 5-tal keyless entry beveiligingstips.

 1. Parkeer je auto binnen en probeer de sleutels niet te dicht in de buurt te hebben.
 2. Laat een beveiliging inbouwen, zoals een startonderbreker of een uniek startonderbrekerslot (vaak duurdere oplossing).
 3. Berg de sleutels op in een signaalblokkerende autosleutelhoes van Protekx.
 4. Laat een GPS-volgsysteem inbouwen, waarmee je de auto eenvoudig kunt volgen/terugvinden.
 5. Laat de Keyles Go functionaliteit uitschakelen bij de autodealer (helaas bij maar weinig auto’s mogelijk, aangezien er geen sleutelbaard meer aanwezig is).

 

Bonustip: Ook wanneer je onderweg of op vakantie bent is het aan te raden om de sleutels op te bergen in een sleutelhoesje van Protekx.

 

Autoverzekeringen zijn vaak wantrouwig bij het behandelen van een verzekeringsaanvraag bij autodiefstallen zonder sporen van braakschade. Daarom adviseren wij om preventief je auto te beveiligen om niet alleen je auto/bezittingen te beschermen, maar ook om heel wat administratiewerk bij de verzekering te voorkomen.