Gratis verzending vanaf 25,- in NL & BE |

Voor 16.00u besteld, morgen in huis*

0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 

Wat is Keyless entry en Keyless Go?

PROTEKX > Kennisbank  > Wat is Keyless entry en Keyless Go?

Wat is Keyless entry en Keyless Go?

Van origine open je jouw auto met een sleutel. In de afgelopen jaren heeft de normale autosleutel plek gemaakt voor centrale deurvergrendeling en autosleutels met een afstandsbediening (Remote Key). Deze sleutels zorgen ervoor dat je de auto kunt openen en sluiten met een knopje op de autosleutel. Anno nu is de technologie van autosleutels dusver ontwikkeld, dat de knopjes op de draadloze sleutel overbodig worden. Dit komt door de introductie van Keyless Entry en Keyless Go. Deze techniek bestaat al langer, maar werd voorheen enkel in luxe auto’s toegepast. Je ziet steeds vaker dat deze techniek ook in mainstream auto’s wordt toegepast.

 

Hoe werkt Keyless Entry en Keyless Go?

Keyless Entry wordt toegepast om de deur van de auto te openen, zonder dat je hiervoor een knopje op de autosleutel voor hoeft in te drukken. Zodra je de deurgreep van het portier aanraakt, communiceert een zender in de auto met de autosleutel. De autosleutel zendt dan een signaal met een unieke code naar jouw auto terug. Hiermee bevestigt de auto dat de eigenaar de auto probeert te openen, en wordt het slot ontgrendeld.

 

Keyless Go wordt toegepast binnenin de auto. Met dit principe kun je de auto starten en van het stuurslot halen, zonder dat je hiervoor een sleutel hoeft om te draaien (mits de sleutel in de auto aanwezig is). Slimme sensoren in de auto kunnen herkennen of de sleutel in de auto aanwezig is, waardoor deze bij het drukken op de startknop het stuurslot ontgrendeld en de motor start.

 

 

Wat zijn de voordelen van Keyless Entry & Keyless Go?

Het grootste voordeel van Keyless Entry & Keyless Go is gemak. Veel automerken passen deze techniek toe om de gebruiker gemak aan te bieden. Zo kan het handig zijn wanneer je je handen vol hebt met boodschappen en dan ook nog eens de autosleutels erbij moet gaan pakken. Sommige autofabrikanten stellen je in staat om een rijdersprofiel op te slaan in de sleutel. Dit houdt in dat de auto weet wie de bestuurder is en zo bijvoorbeeld de juiste radiozender en stoelpositie instelt. Kort gezegd is het enige voordeel van dit systeem GEMAK.

 

Wat zijn de nadelen van Keyless Entry & Keyless Go?

Een van de grootste nadelen van deze techniek is de kwetsbaarheid van het systeem. Regelmatig hoor je in de media dat auto’s gestolen worden zonder ook maar enige sporen van braakschade. Vooral bij nieuwere auto’s die uitgerust zijn met Keyless Entry en Keyless Go zie je een stijging in het aantal autodiefstallen. Niet alleen de technieken van auto’s gaan vooruit, maar ook de technieken van autodieven. Zo is er illegale apparatuur in de omloop, waarmee het mogelijk is om een sleutel te simuleren/clonen en vervolgens de auto te openen en weg te rijden. De autodieven houden dan een kastje aan de muur van jouw huis en een kastje bij de auto. Middels een sleutelhoesje van Protekx kun je dit type diefstal van jouw auto eenvoudig voorkomen.