Gratis verzending vanaf 25,- in NL & BE |

Voor 16.00u besteld, morgen in huis*

0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 

Keyless Entry en Keyless Go niet altijd veilig

PROTEKX > Nieuws  > Keyless Entry en Keyless Go niet altijd veilig

Keyless Entry en Keyless Go niet altijd veilig

Het lijkt ideaal… Geen autosleutel nodig om de auto te openen of starten. Het is mogelijk bij auto’s met Keyless entry en Keyless go. Gemak dient de mens zou je denken, maar in dit geval moeten we ons eens achter de oren krabben. Auto’s die beschikken over een Keyless entry en Keyless Go autosleutel zijn niet altijd veilig. Het is zorgwekkend, want dieven zijn in staat om met bepaalde apparatuur (die gewoon in de markt verkrijgbaar is) auto’s met een keyless entry-systeem te openen, zonder hier een autosleutel voor nodig te hebben. Auto’s die beschikken over een dergelijk systeem hebben een verhoogde kans op diefstal.

 

De keerzijde van Keyless Go en Keyless Entry

Niet enkel auto’s met een keyless entry-systeem worden gestolen. Alleen het verschil is dat bij een auto met Keyless entry en Keyless go diefstal mogelijk is zonder enige sporen van braak. Het gebeurt binnen enkele seconden en vernieling aanbrengen aan de auto is niet nodig. Dit betekent dat verzekeringen hier moeilijk over kunnen doen en het ook voorkomt dat je als eigenaar niets uitgekeerd krijgt bij diefstal. Automobilisten met een auto met een Keyless Entry en Keyless Go systeem moeten kortom goed navragen hoe de verzekering hier mee omgaat.

 

Wat is Keyless Go en Keyless Entry?

Keyless Go: de auto kan gestart worden als de smart key zich in de buurt of in de auto bevindt.

Keyless Entry: de auto kan ontgrendeld worden als de smart key zich in de buurt of in de auto bevindt.

 

Nieuwe maatregelen

Vanaf juli 2020 hanteert Kiwa SCM, de instantie die beveiligingssystemen van auto’s keurt, strengere regels. Auto’s met een verouderd Keyless entry-systeem kunnen hun certificering daardoor verliezen. Verzekeraars zullen hier verschillend mee omgaan. Zo kunnen verzekeraars bijvoorbeeld de premie van uw autoverzekering omhoog gooien of eisen dat u extra beveiligingsmaatregelen neemt.

 

Beter voorkomen dan genezen

  1. Leg autosleutels niet bij de voordeur of andere plaatsen in de onderverdieping van uw woning. Het signaal van de autosleutel reikt tot ongeveer 6 meter.
  2. Wanneer u een garage heeft, probeer uw auto altijd in de garage of een afgesloten ruimte te parkeren. Maak het lastiger voor dieven om uw auto te stelen.
  3. Hang beveiligingscamera’s rondom uw woning en/of auto voor bewijs indien dit nodig is.
  4. Leg uw autosleutels (ook uw reservesleutel) in een metalen bakje (wel even testen) of in een PROTEKX autosleutelbeschermhoes. (getest bij bijna alle automerken en -modellen met keyless entry en/of keyless go)
  5. Controleer of u juist verzekerd bent en aan welke eisen u moet voldoen vanuit de verzekeraar.