Gratis verzending vanaf 25,- in NL & BE |

Voor 16.00u besteld, morgen in huis*

0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 

5 noodzakelijke items om veilig op autovakantie te gaan

PROTEKX > Kennisbank  > 5 noodzakelijke items om veilig op autovakantie te gaan

5 noodzakelijke items om veilig op autovakantie te gaan

Een tijd om je naar toe te verheugen: op vakantie gaan. Heerlijk genieten van de vakantie, betekent ook van tevoren goed voorbereid zijn. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dien je naast goede zin, je rijbewijs, kentekenbewijs en voldoende drinken ook te denken aan 5 essentiële veiligheidsaccessoires.

1. Veiligheidshesjes voor pech onderweg

Absoluut niet de ideale gedachte als je denkt aan vakantie, maar helaas een situatie die niet van tevoren te voorspellen is: pech onderweg. Het is verplicht om te allen tijde een veiliheidshesje in de auto te hebben. Wanneer je te maken hebt met pech of een ongeval ben je als bestuurder verplicht om een veiligheidshesje te dragen. Ook alle inzittenden dienen een veiligheidshesje te dragen (in sommige landen is het ook verplicht voor inzittenden). Het is natuurlijk vooral belangrijk voor je eigen veiligheid. De veiligheidshestjes dienen in Europa te voldoen aan de EN471-norm. Dit houdt in dat het hesje een hoge zichtbaarheid dient te hebben en fluorescerend geel, oranje of rood moet zijn en moet voorzien zijn van retro-reflecterende banen.

2. Sleutelopberghoes tegen autodiefstal

Eigenaren van auto’s met Keyless entry en Keyless go systemen denken er in eerste instantie niet aan, maar ook onderweg en op andere plaatsen dan de woning is het belangrijk om de slimme autosleutel op te bergen in een signaal blokkerend PROTEKX hoesje. Niet enkel in Nederland, maar wereldwijd zijn autodieven actief die eenvoudig binnen enkele seconden zonder braaksporen je auto kunnen stelen. Om met een gerust gevoel op vakantie te gaan, raden we je aan om altijd de autosleutel op te bergen in een beschermhoes. Niets is vervelender dan op vakantie zonder auto komen te zitten.

3. Gevarendriehoek

Je staat langs de weg met pech of een ongeval. In dat geval is het belangrijk om anderen in het verkeer te attenderen dat jij er staat. In veel landen is het verplicht om een gevarendriehoek in je auto te hebben. Ons advies is om altijd een gevarendriehoek bij je te hebben, ongeacht of het wel of niet verplicht is. Het gebruik ervan is alleen verplicht als het plaatsen van de gevarendriehoek geen gevaar oplevert voor jou en anderen. Controleer bij het huren van een auto ook of er een gevarendriehoek aanwezig is.

4. Verbanddoos

In sommige landen is het verplicht en in sommige landen niet, maar zeker voor je eigen belang, inzittenden en die van medeweggebruikers aan te bevelen: een verbanddoos. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Controleer voor vertrek of de EHBO-doos compleet is. Dingen die niet vergeten moeten worden, zijn: pleisters, snelverband, verbandschaar, hechtpleister, jodium, reddingsdeken, alcoholdoekjes, mitella en een steunzwachtel.

5.  Reservewiel

Controleer voor vertrek sowieso of je auto geen mankementen heeft. Bekijk of de auto foutmeldingen geeft, de vloeistoffen voldoende zijn, de bandenspanning juist is en of alle gordels in orde zijn. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je reservewiel aanwezig en in orde is. Stel je krijgt een platte band, dan is het wel zo handig om je wiel te kunnen vervangen. In sommige landen is het hebben van een reservewiel verplicht. Een noodreparatieset meenemen, kan ook. Denk er wel aan dat dit een tijdelijke oplossing is.