Gratis verzending vanaf 25,- in NL & BE |

Voor 16.00u besteld, morgen in huis*

0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 
0
  • No products in the cart.
 

Vier gestolen auto’s teruggevonden in vrachtwagentrailer

PROTEKX > Nieuws  > Vier gestolen auto’s teruggevonden in vrachtwagentrailer

Vier gestolen auto’s teruggevonden in vrachtwagentrailer

Afgelopen vrijdagnacht kreeg de politie melding van een gestolen voertuig dat uitgerust is met een GPS-volgsysteem. In de buurt van Veenendaal wist de politie een vrachtwagen met trailer staande te houden, waarin maar liefst 4 gestolen voertuigen vervoerd werden. De vrachtwagentrailer werd vervoerd door een 32-jarige Poolse chauffeur.

 

Door het voertuigvolgsysteem werd geconstateerd dat het gestolen voertuig zich verplaatste met een constante snelheid van 100 km/uur. Hierdoor wist de politie al snel te concluderen dat het voertuig met een vrachtwagen vervoerd zou worden.

 

©Politie.nl, 2019

Gestolen voertuigen

In de vrachtwagentrailer werd een Range Rover aangetroffen. Ook werden er drie voertuigen aangetroffen met Engels kenteken, namelijk een BMW X1 een Land Rover en een Mercedes SLK.

 

Autodiefstal voorkomen

De auto’s konden gelukkig teruggevonden worden door het ingebouwde GPS-volgsysteem. Dit soort volgsystemen zijn prijzig om aan te schaffen en in te bouwen, maar hebben vaak ook serviceabonnementen. Een goed alternatief om in veel gevallen een autodiefstal te kunnen voorkomen, is het gebruiken van een speciale autosleutelbeschermhoes. Tegenwoordig worden veel auto’s gestolen door middel van relay hacking. Middels deze methode van auto’s stelen, kopiëren autodieven simpelweg jouw autosleutels. Het kopiëren van de autosleutels kan eenvoudig voorkomen worden door de speciale autsleutelhoezen van Protekx.